Peste (pastrav) indopat cu nuci
PrinteazaPeste (pastrav) indopat cu nuci din: pastrav, nuci, paine, lapte, oua, lamaie, vin, ulei, sare.
- 2 pastravi
- 250 g nuci
- 2 felii de paine
- 100 ml, lapte
- 2 oua
- 1 lamaie
- 2 linguri cu smantana
- 1 pahaar vin alb
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Curăţă peştii şi şterge-i bine cu un şervet. Stropeşte-i apoi cu puţină zeamă de lămâie. Separat, amestecă nucile tocate mărunt cu pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă bine.
Adaugă apoi ouăle bătute cu smântână şi un praf de sare şi zahăr. Umple peştii cu această compoziţie şi prinde-le burta cu scobitori.
Aşază peştii într-un vas de lut uns cu ulei. Stropeşte-i cu ulei şi vin. Acoperă vasul şi lasă-i la cuptor, la foc moderat, aproximativ 30-40 de minute
Poftă bună!