Peste pe pat de legume (cod)
PrinteazaPeste pe pat de legume din: file de cod, sare grunjoasa, piper, zeama de lamaie, dovlecei, ardei, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, miere si chivas.
- 8 bucati file de cod
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
- zeama de la 1-2 lamai
- 2-3 dovlecei cu coaja verde
- 3-4 ardei culori diferite
- 3-4 catei usturoi
- 3-4 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet balsamic
- o lingura miere
- chivas pentru ornat
Mod de preparare:
Se condimentează bucăţile de cod cu sare şi piper, se stropesc cu zeamă de lămâie şi se lasă câteva minute la rece.Separat, se curăţă ardeii şi dovleceii si se spală.
Se taie cubulete şi se perpelesc în uleiul de măsline uşor încălzit.
Se adaugă sare, piper, oţet balsamic, miere şi, la final, usturoiul pisat. Se călesc în sucul propriu şi, după ce s-au fiert, se bagă câteva minute în cuptor.
Se încinge grătarul, se aşază feliile de cod şi se rumenesc. Se pun pe patul de legume şi se servesc cu chivas.
Peste pe pat de legume
Pofta buna!