Peste pe pat de legume (cod)

Printeaza

Peste pe pat de legume din: file de cod, sare grunjoasa, piper, zeama de lamaie, dovlecei, ardei, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, miere si chivas.

Ingrediente:

  • 8 bucati file de cod
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat
  • zeama de la 1-2 lamai
  • 2-3 dovlecei cu coaja verde
  • 3-4 ardei culori diferite
  • 3-4 catei usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • o lingura miere
  • chivas pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se condimentează bucăţile de cod cu sare şi piper, se stro­pesc cu zeamă de lămâie şi se lasă câteva minute la rece.Separat, se curăţă ardeii şi dovleceii si se spală.

Se taie cu­bulete şi se perpelesc în uleiul de măsline uşor încălzit.

Se adaugă sare, piper, oţet balsamic, miere şi, la final, us­turoiul pisat. Se călesc în sucul propriu şi, după ce s-au fiert, se bagă câteva minute în cuptor.

Se încinge grătarul, se aşază feliile de cod şi se rumenesc. Se pun pe patul de legume şi se servesc cu chivas.

Peste pe pat de legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.