Peste pe carbuni

Printeaza

Peste pe carbuni din: peste, verdeturi, apa, sare, ardei, otet.

Ingrediente:Peste pe carbuni

  • 2 kg peşte
  • verdeţuri
  • 1 litru apă
  • 1 lingură sare
  • 2 ardei iuţi
  • 1 lingură oţet

 

Mod de preparare:

Se încing cărbunii. Se sparge peştele pe burtă se curăţă de maţe, se spală, se sărează; se aşază şi se acoperă cu căr­buni , neapărat cu solzi cu tot .

Se fierbe apa cu o lingură de sare. După douăzeci-treizeci de minute  în funcţie de mărimea peştelui, se scoate, se bate de zgură şi se aşază în tavă .

Se presară verdeaţă şi ardei iute tocat, se stropeşte cu oţet .Se toarnă apa fierbinte .

Atât la saramură cât şi la cărbuni, peştele se scoate din pielea arsă ca un miez dintr-o nucă sau o banană.

Pe carnea asta aburindă se toarnă o lingură două de zeamă usturoasă cu miros fin de ierburi şi cenuşă peştele copt în spuză e chiar mai fin decât cel fript pe saramură, aşa că v-aş recomanda un vin cu adevărat rafinat, cu însuşiri din cele care definesc uneori vinurile albe româneşti vechi sec .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.