Peste pe pat de grau (varianta)

Printeaza

Peste pe pat de grau din: grau, file de peste, vin, sare, piper, ceapa, ulei, cimbru, rosii, patrunjel, boabe de mustar.

Ingrediente:Peste pe pat de grau

  • 1 kg grâu (sau arpacaş)
  • 2 kg file-uri de peşte
  • 1 pahar cu vin alb
  • sare
  • piper
  • 500 g ceapă
  • 1 pahar ulei
  • 1 linguriţă praf de cimbru
  • 500 g roşii
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 linguriţă boabe de muştar măcinate

 

Mod de preparare:

Fierbi grâul sau arpacaşul până se înmoaie, cu multă apă şi un pic de sare. De preferat, grâul se fierbe în ceaun, să nu se prindă. Toci ceapa şi o căleşti în ulei în­cins.

Stingi prăjeala cu grâul fiert bine, adaugi vinul, boabele de muştar măcinate, cimbrul, sare şi piper şi amesteci bine. Laşi să fiarbă înăbuşit încă 5 minute. Tai roşiile felii şi încingi cuptorul.

Peştele sărat, piperat îl aşezi pe pătura de grâu şi îl acoperi cu fe­lii de roşii, apoi îl dai la cuptor, la foc potrivit, circa o jumătate de oră. Toci pătrunjelul şi îl presari peste peşte.

Pare o combinaţie ciudată, dar este o mânare foar­te sănătoasă şi bună.

 

Peste pe pat de grau

Peste pe pat de grau

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.