Peste pe pat de grau (varianta)
PrinteazaPeste pe pat de grau din: grau, file de peste, vin, sare, piper, ceapa, ulei, cimbru, rosii, patrunjel, boabe de mustar.
- 1 kg grâu (sau arpacaş)
- 2 kg file-uri de peşte
- 1 pahar cu vin alb
- sare
- piper
- 500 g ceapă
- 1 pahar ulei
- 1 linguriţă praf de cimbru
- 500 g roşii
- 1 legătură pătrunjel
- 1 linguriţă boabe de muştar măcinate
Mod de preparare:
Fierbi grâul sau arpacaşul până se înmoaie, cu multă apă şi un pic de sare. De preferat, grâul se fierbe în ceaun, să nu se prindă. Toci ceapa şi o căleşti în ulei încins.
Stingi prăjeala cu grâul fiert bine, adaugi vinul, boabele de muştar măcinate, cimbrul, sare şi piper şi amesteci bine. Laşi să fiarbă înăbuşit încă 5 minute. Tai roşiile felii şi încingi cuptorul.
Peştele sărat, piperat îl aşezi pe pătura de grâu şi îl acoperi cu felii de roşii, apoi îl dai la cuptor, la foc potrivit, circa o jumătate de oră. Toci pătrunjelul şi îl presari peste peşte.
Pare o combinaţie ciudată, dar este o mânare foarte sănătoasă şi bună.
Peste pe pat de grau
Pofta buna!
Foarte bun pestele