Peste pe pat de grau

Printeaza

Peste pe pat de grau

Ingrediente:Peste pe pat de grau

  • 1 kg grâu (sau arpacaş)
  • 500 g ceapă
  • 2 kg fileuri peşte
  • 1 pahar untdelemn
  • 1 pahar vin alb
  • 500 g roşii
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 linguriţă praf de cimbru
  • 1 linguriţă boabe de muştar măcinate

 

Mod de preparare:

Se fierbe grâul (arpacaşul) până se-nmoaie,ceapa se toacă cât se poate şi se pune la călit în ulei încins .Se stinge prăjeala cu grâu (sau arpacaş) fiert se adaugă vin, boabe de muştar măcinate, cimbru, sare, piper, se amestecă bine, se lasă să fiarbă înăbuşit încă 5 minute

Se taie roşiile felii se încinge cuptorul .

Peştele sărat, piperat se aşază pe pătura de grâu şi se acoperă cu felii de roşii se pune la cuptor, la foc potrivit, cam o jumătate de oră, poate mai puţin.

Se toacă pătrunjelul, se presară peste peşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.