Peste pe pat de legume
PrinteazaPeste pe pat de legume din: peste, suc de lamaie, usturoi, paturnjel, cimbru, ulei, unt, sare, piper, legume si ceapa verde.
- 1,5 kg peste
- sucul unei lamai
- 2 catei de usturoi
- o lingura patrunjel
- o lingurita cimbru
- 2 linguri ulei
- 100 g unt
- sare
- piper
pentru garnitura:
- legume congelate, dupa gust
- cateva fire ceapa verde
Mod de preparare:
Peştele se curată la interior şi exterior, se spală, se dă cu sare şi piper şi se stropeşte cu suc de lămâie peste tot. Usturoiul se pisează, se amestecă cu ierburile tăiate mărunt şi se combină cu ulei. Cu acest amestec se unge peştele şi se lasă 30 de minute la rece.
Apoi, peştele se frige pe grătarul încins. Legumele decongelate se sotează într-o tigaie cu unt topit şi se lasa pe foc 10 minute scuturând mereu tigaia.Peştele şi legumele se aduc la masă cu ceapă mărunţită.
Peste pe pat de legume
Pofta buna!
Orice fel de peste merge?
@Bini -da