Peşte pe pat de spanac cu sos de mustar

Printeaza

Peşte pe pat de spanac cu sos de mustar din: spanac, sare, faina, unt, smantana, supa de peste, file de peste, mustar cu boabe, vermut.

Ingrediente:Peste_pe_pat_de_spanac_cu_sos_de_mustar

  • 500 g spanac
  • sare
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura unt
  • 200 g smantana
  • 400 ml supa de peste
  • 500 g file de peste (de exemplu, cod)
  • 2 linguri mustar cu boabe
  • putin vermut (optional)

 

Mod de preparare:

Se spală frunzele de spanac, se curăţă şi se opăresc în apă clocotită cu sare cca 1 min. Se scurg.

Se prepară sosul: se căleşte făina în unt, apoi se toarnă smântână şi se amestecă. Se toarnă cca 200 ml supă de peşte; se dă în clocot, amestecând.

Se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min. Se spală peştele şi se şterge. Se fierbe în restul de supă de peşte 12-15 min. la foc moale.

Se potriveşte sosul după gust de sare, muştar şi eventual vermut. Se încălzeşte puţin spanacul în acest sos.

Se repartizează peştele şi sosul pe farfurii preîncălzite. Se pot aşeza alături o garnitură de cartofi şi felii de lămâie.

Peşte pe pat de spanac cu sos de mustar

Peste_pe_pat_de_spanac_cu_sos_de_mustar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.