Peste picant in sos de mustar si curcuma
PrinteazaPeste picant in sos de mustar si curcuma din: ardei iuţi verzi, roşii, usturoi, muştar, ulei, apa, seminţe de muştar negru, curcuma, file de peşte, chili, amidon, ulei, frunze de coriandru tocate.
Ingrediente:
- 2 ardei iuţi verzi
- 150 g roşii
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri muştar
- 5 linguri ulei
- 150 ml apă
- 1 lingură seminţe de muştar negru
- 1 lingură curcuma
- 500 g file de peşte
- 1 praf chili
- 4 linguri amidon
- 5 linguri ulei
- 2 linguri frunze de coriandru tocate
Mod de preparare:
Se curăţă ardeii iuţi de cotoare, seminţe şi pieliţe; pulpa s-e taie cuburi şi se pasează cu roşiile tăiate cuburi, căţeii de usturoi, muştarul şi 2 linguri de ulei.
Se adaugă 150 ml apă, sare, seminţe de muştar şi 1/2 linguriţă de curcuma. Se lasă să fiarbă sosul la foc moale, până ce se îngroaşă.
Se amestecă restul de praf de curcuma tu sare, chili şi amidon; se pudrează peştele pe toate feţele cu acest amestec. Se prăjeşte într-o tigaie cu 3 linguri de ulei încins.
Apoi ttucăţile de peşte se aşază în sos şi se încălzesc; se presară frunze de coriandru şi se oferă alături o garnitură de orez sălbatic fiert.
Peste picant in sos de mustar si curcuma
Pofta buna!