Peste picant in lipie cu sos de usturoi si coriandru
PrinteazaPeste picant in lipie cu sos de usturoi si coriandru din: merluciu, sare de mare, piper negru, ulei, faina, praf de copt, sare, oua, apa minerala, lapte batut, maioneza, usturoi, otet, zahar, coriandru, suc de lamaie, varză, ridichi, avocado, ardei rosu, lipii, lamai verzi.
Ingrediente:
- 600 g merluciu file tăiat bucăţele
- sare de mare şi piper negru
- ulei pentru prăjit
pentru blat:
- 140 g făină
- 2 1/2 linguriţe praf de copt
- sare
- 1 ou bătut
- 3/4 cană cu apă minerală, rece ca gheaţa
dressing:
- 1 cană cu lapte bătut
- 1/2 cană cu maioneză
- 2 căţei de usturoi zdrobiţi
- 1 linguriţă cu oţet
- 1 linguriţă cu zahăr
- 10 g coriandru proaspăt, tocat
- 2 linguriţe cu suc de lămâie
topping:
- 1/2 varză mică, tocată
- 6 ridichi feliate
- 1 avocado curăţat de coajă şi tăiat cuburi
- 1 ardei roşu tocat
- 4 lipii
- 10 g coriandru proaspăt, tocat
- 2 lămâi verzi
Mod de preparare:
Sterge bine merluciul cu un servetel. Asezoneaza bine cu sare si piper. Amesteca faina, prful de copt si sarea intr-un bol.
Fa un gol in centru, adauga oul si apa minerala si amesteca pentru a le combina. Lasa aluatul deoparte timp de 5 minute.
Incalzeste uleiul vegetal intr-o tigaie pentru prajit, da pestele prin aluatul preparat anterior si pune-l direct in uleiul incins.
Prajeste timp de 3-4 minute pe fiecare parte până devine maro-auriu. Scoate-l din tigaie şi pune-l pe o hârtie absorbantă.
Pentru dressing, amestecă toate ingredientele şi asezonează după gust.
Pentru a servi, pune 2-3 bucăţi de peşte într- o lipie, aşază deasupra varză, ridichi, avocado şi ardei, toarnă dressing şi coriandru proaspăt.
Peste picant in lipie cu sos de usturoi si coriandru
Pofta buna!
Incoming search terms:
- weare9f