Peste cu pilaf aromat de bulgur
PrinteazaO reteta savuroasa de Peste cu pilaf aromat de bulgur din: ulei de masline, ceapa, morcovi, seminte de chimion, harissa, bulgur, caise uscate, supa de pui, spanac, fileuri de peste si lamaie.
- 1 lingura ulei de masline
- 2 cepe, feliate fin
- 3 morcovi, rasi
- 2 lingurite seminte de chimion
- 2 lingurite de harissa
- 200 g de bulgur
- 6 caise uscate, tocate
- 700 ml supa de pui
- 200 g de spanac tanar
- 4 fileuri de peste (cod, salau)
- 4 felii subtiri de lamaie
Mod de preparare:
Incinge uleiul intr-o cratita si soteaza ceapa timp de 10 minute, pana se inmoaie si se rumeneste.
Adauga morcovii si chimionul si mai soteaza 2 minute pentru a se elibera aromele. Punei in cratita pasta harissa, bulfurul si caisele uscate, toarna peste ele supa si adu totul la punctul de fierbere.
Acopera cu un capac si lasa sa clocoteasca 7 minute.
Presara frunzele de spanac si amesteca pana cand se inmoaie. Asaza fileurile de peste peste legume, apoi cate o felie de lamaie pe fiecare fileu si asezoneaza.
Acopera din nou, da focul mai mic si mai lasa 8 minute. Da focul pe cea mai mica teapta si mai lasa cratita 7-8 minute, pana cand pestele se patrunde si bulgurul se inmoaie.
Asezoneaza cu piper si serveste.
Peste cu pilaf aromat de bulgur
Pofta buna!
Bun pestele, foarte bun!