Peste plat cu legume
PrinteazaPeste plat cu legume din: peste plat, ceapa, ardei, rosii, dovlecei, usturoi, masline, ulei, buchet garni.
- 1 kg peşte plat (lat) desfăcut în fileuri
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 4 roşii
- 1 dovlecel mare
- 4 căţei de usturoi
- 12-14 măsline negre
- 6 linguri cu ulei de măsline
- 1 buchet garni (2 crenguţe de cimbru, 2 foi de dafin, 2-3 tije de pătrunjel verde, 2-3 tije de mărar sau anason, legate cu aţă curată)
Mod de preparare:
Curăţaţi de pieliţă şi seminţe roşiile, apoi tăiaţi-le în felii groase. Curăţaţi ardeiul şi-l tăiaţi felii mari, iar dovlecelul curăţat şi spălat, îl tăiaţi rondele, încălziţi cuptorul.
Curăţaţi şi tocaţi cepele apoi căliţi-le 4 min într-o cratiţă cu ulei de măsline. Adăugaţi ardeiul, roşiile şi dovlecelul, puneţi în cratiţă buchetul garni şi căţeii de usturoi întregi. Săraţi şi piperaţi, lăsaţi cratiţa pe foc moale pentru 20-25 min.
Curăţaţi fileurile de peşte, aşezaţi-le în cratiţă şi mai lăsaţi să fiarbă 1/4 oră. Adăugaţi măslinele fără sâmburi.
Serviţi peştele cu sos de legume, pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!