Peste plat cu legume

Printeaza

Peste plat cu legume din: peste plat, ceapa, ardei, rosii, dovlecei, usturoi, masline, ulei, buchet garni.

Ingrediente:Peste plat cu legume

  • 1 kg peşte plat (lat) desfăcut în fileuri
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 4 roşii
  • 1 dovlecel mare
  • 4 căţei de usturoi
  • 12-14 măsline negre
  • 6 linguri cu ulei de măsline
  • 1 buchet garni (2 crenguţe de cimbru, 2 foi de dafin, 2-3 tije de pătrunjel verde, 2-3 tije de mărar sau anason, legate cu aţă curată)

 

Mod de preparare:

Curăţaţi de pieliţă şi seminţe roşiile, apoi tăiaţi-le în felii groase. Curăţaţi ardeiul şi-l tăiaţi felii mari, iar dovlecelul curăţat şi spălat, îl tăiaţi rondele, încălziţi cuptorul.

Curăţaţi şi tocaţi cepele apoi căliţi-le 4 min într-o cratiţă cu ulei de măsline. Adăugaţi ardeiul, roşiile şi dovlecelul, puneţi în cratiţă buchetul garni şi căţeii de usturoi întregi. Săraţi şi piperaţi, lăsaţi cratiţa pe foc moale pentru 20-25 min.

Curăţaţi fileurile de peşte, aşezaţi-le în cratiţă şi mai lăsaţi să fiarbă 1/4 oră. Adăugaţi măslinele fără sâmburi.
Serviţi peştele cu sos de legume, pâine proaspătă şi vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.