Peşte cu portocale
PrinteazaO reteta de peste cu portocale din: portocale, dorada, sare, ulei de masline si frunze de masline.
- 2 portocale
- 4 peşti dorada (a 350 g)
- sare
- 3 linguri ulei de măsline
- 12-16 frunze de busuioc
Mod de preparare:
Spălaţi portocalele cu apă fierbinte. Tăiaţi una dintre portocale felii rotunde. Curăţaţi coaja celeilalte portocale cu un cuţit special, apoi colectaţi-i sucul. Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie şi aşezaţi fiecare bucată pe o folie de aluminiu.
Stropiţi-l cu suc de portocală, apoi săraţi-l. Aşezaţi felii de portocală în burta fiecărui peşte. Ungeţi-l cu ulei de măsline, apoi presăraţi busuiocul şi coaja de portocală. La final, înfăşuraţi-l în folia de aluminiu şi frigeţi-l 20-25 de minute pe grătar.
Peşte cu portocale
Poftă bună!