Peste prajit cu cartofi si fasole verde
PrinteazaPeste prajit cu cartofi si fasole verde din: file de peste, pesmet, cartofi, ceapa, fasole verde, marar, ulei, sare, piper, lamaie, capere.
- 4 bucati file peste
- 3 linguri pesmet
- 4 cartofi
- o ceapa uscata mica
- 150 g fasole verde din conserva
- 1 lingura faina
- marar
- ulei
- sare
- piper
- lamaie
- capere
Mod de preparare:
Cartofii se pun la fiert în coajă. Se curăţă de coajă, se taie jumătăţi şi se dau cu sare; Se prăjeşte peştele în ulei încins.
Se scoate pe un prosop de hârtie; Separat, în altă tigaie se căleşte ceapa tăiată rondele, se adaugă fasolea tăiată la 3 cm, se lasă 4-5 min, se pune putină apă, cât să acopere şi se lasă la foc mic până scade, se potriveşte cu sare şi piper, se adaugă o lingură de făină dizolvată în putină apă, se lasă 3-4 min, până se îngroaşă, iar la final se pune mărarul tăiat mărunt şi caperele;
Se serveşte cu cartofii şi sosul de fasole verde.
Peste prajit cu cartofi si fasole verde
Pofta buna!