Peste prajit cu lamaie
PrinteazaPeste prajit cu lamaie din: peste, faina, ulei, sare, piper.
- cam 1 kg peşte
- 2 linguri făină
- 2-3 linguri ulei
- sare
- lămâie
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de solzi, apoi se curăţă de intestine şi în majoritatea cazurilor se elimină capul. Se spală bine şi se scurge de apă. Se taie apoi în bucăţi potrivite (în funcţie de mărimea peştelui, poate fi păstrat chiar întreg). Se şterge de apa rămasă, se presară cu sare şi se lasă să stea între 1 /2 oră şi 1 oră să fie pătruns de sare.
Fiecare bucată de peşte se trece prin făină şi apoi se prăjeşte în baie de ulei încins. Se rumeneşte pe ambele părţi şi poate fi servit cald sau rece, cu lămâie sau un sos picant. n acest mod poate fi pregătit orice fel de peşte proaspăt sau congelat.
Menţionăm ca variantă, prăjitul peştişorilor de râu, care datorită dimensiunilor mici se curăţă numai de intestine, apoi se sărează şi în final se dau prin mălai de porumb (nu prin făină). Prăjitul este puţin mai incomod, pentru că trebuie din când în când schimbat uleiul care se arde din cauza mălaiului care rămâne în tigaie. Dar merită!
Pofta buna!