Peste prajit cu mujdei de usturoi
PrinteazaPeste prajit cu mujdei de usturoi din: peste, faina, ulei, sare, bulion, usturoi, sare, piper, verdeata si ardei gras.
- 1 peşte proaspăt mare de 1,5-2 kg (sau 4 mici)
- 2 linguri de făină de porumb
- 4 linguri de ulei
- sare
Pentru mujdei:
- ½ pahar bulion concentrat
- 8-10 căţei de usturoi
- sare
- piper negru măcinat
- ½ lingură verdeaţă tocată
- ½lingură ardei gras tăiat foarte mărunt
Mod de preparare:
Pentru acest fel de mâncare se potriveşte orice peşte proaspăt. Se taie, capul, coada şi aripile (toate acestea pot fi folosite pentru prepararea bulionului) peştelui curăţat de solzi şi măruntaie, apoi peştele se taie în părţi egale, se sărează, se trece prin faină şi se rumeneşte în tigaie (peştele mic se prăjeşte întreg).
Se coace la cuptor până este gata. Se pune pe talger, mujdeiul se serveşte separat. Acest fel de mâncare poate fi servit şi rece, şi cald.
Prepararea mujdeiului: Usturoiul se pisează cu sare şi piper. Se adaugă verdeaţa, ardeiul, se toarnă bulion rece de peşte, se amestecă.
Peste prajit cu mujdei de usturoi
Pofta buna!
Mujdeiul ala arata cam ciudat
Da, arata ciudata ca e cu verdeata