Peste prajit cu rosii
PrinteazaPeste prajit cu rosii din: peste, rosii, ulei, faina, marar, patrunjel, pesmet, usturoi, boia, sare, piper.
- 1 kg de peşte
- 10 roşii
- ulei
- făină
- 5 legături de mărar
- 5 legături de pătrunjel
- 1 lingură de pesmet
- 5 căţei de usturoi
- boia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi intestine. Se spală, se sărează şi, dacă este cazul, se porţionează. Făina se amestecă cu boiaua de ardei şi cu piperul, se trece peştele prin făină şi se prăjeşte în ulei încins.
Se scoate şi se scurge de ulei. Roşiile se spală, li se taie un căpăcel şi cu o linguriţă li se scoate miezul. Se presară sare şi se lasă la scurs 20 de minute.
Verdeaţa tocată mărunt se amestecă cu usturoiul pisat, cu un sfert din miezul de roşii şi cu pesmetul. Cu această compoziţie se umplu roşiile. Roşiile umplute se aşază în tavă, se stropesc cu puţin ulei şi se lasă la cuptor 20 de minute.
Astfel pregătite, roşiile se servesc alături de peştele prăjit.
Pofta buna!