Peste prajit cu sos de portocala
PrinteazaPeste prajit cu sos de portocala din: peste, ulei, faina, sare, portocale, usturoi, lamaie.
- 250 g peste
- 1 ceasca de ulei
- 2 linguri cu faina
- sare
- 3 portocale
- putin usturoi
- 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Se curata pestele de solzi, se spala si se sareaza. Se lasa sa stea 10 minute cu sarea pe el. Se trece pestele prin faina dupa ce s-a sters cu un prosop de bucatarie curat, apoi se prajeste in ulei. Se scot bucatile de peste pe platou si se tin la cald.
Se pune apa sa fiarba si cand clocoteste, se pun portocalele in apa si se stinge focul. Dupa cateva minute se scot, se curata de coaja, se curata feliile de pielita si se pun imprejurul pestelui.
Peste feliile de peste se stoarce lamaie sau se pune mujdei de usturoi, dupa gust. Se serveste cald, cu paine proaspata sau cu cartofi calzi.
Pofta buna!
Nu mi-a iesit bine deloc