Peşte prajit cu sos de rosii
PrinteazaPeşte prajit cu sos de rosii
- 1 kg peşte
- 4-5 cepe
- 2 ardei graşi
- 3-4 roşii
- sare
- făină
- ulei
- piper măcinat
- cimbru
- mărar
- pătrunjel
Mod de preparare:
Peştele curăţat şi spălat îl porţionezi, îl sărezi şi tăvăleşti fiecare bucată prin făină şi o prăjeşti pe ambele părţi.
In uleiul rămas de la prăjirea peştelui pui ceapa tăiată peştişori, ardeiul gras tocat şi când s-au înmuiat, adaugi roşiile tocate. Pui apă caldă, sare, puţin piper, puţină verdeaţă tocată şi laşi să fiarbă cam 15 minute.
Dacă sosul a scăzut, mai adaugi puţină apă caldă. Pui peştele şi presari peste el piper, cimbru, verdeaţa tocată, acoperi cu capac şi laşi la foc mic să dea în câteva clocote. E excelent cu mămăliguţă caldă!
Poftă bună!
Incoming search terms:
- peste prajit cu sos de rosii