Peste prajit cu sos de usturoi si mamaliguta

Printeaza

Peste prajit cu sos de usturoi si mamaliguta din: peste, faina, malai, ulei, usturoi, sare, patrunjel.

Ingrediente:Peste prajit cu sos de usturoi si mamaliguta

  • 1 peşte de 2 kg (crap, şalău, caras mare) sau 6 peşti mijloci (scrumbii, păstrăvi)
  • 2 linguri cu făină + 2 linguri cu mălai
  • 1 cană cu ulei
  • 1 căpăţănă de usturoi
  • sare
  • 6-8 tije de pătrunjel verde
  • 600 g mălai

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele de solzi, aripioare, cap şi coadă (dacă aveţi peşte mare), apoi goliţi-1 şi spălaţi cu multă apă rece.

Lăsaţi peştele să se scurgă într-o sită largă de plastic. Săraţi pe dinăuntru şi pe dinafară şi lăsaţi să stea 1/4 oră cu sarea pe el, după care tăiaţi felii groase şi aşezaţi pe farfurie uscată.

Amestecaţi faină şi mălai (sau folosiţi doar ceea ce vă place) pe planşeul de lucru, treceţi bucăţile de peşte prin amestec şi prăjiţi-le în ulei încins.

Lucraţi la foc mare primele 2-3 min pentru ca peştele să prindă crustă şi să nu se îmbibe cu ulei. Faceţi focul potrivit şi prăjiţi peştele întorcându-1 des.

Scoateţi pe şerveţele de hârtie, apoi treceţi pe farfuriile de servit.

Faceţi mămăligă din 2 1 apă caldă, 1 lingură cu sare şi mălai pus în ploaie. Fierbeţi 20 min amestecând des în ceaun.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.