Peste prajit cu sos de usturoi

Printeaza

Peste prajit cu sos de usturoi din: rozmarin, lamaie, file de cod, legume, usturoi, sofran, ulei, ou, ceapa, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Peste_prajit_cu_sos_de_usturoi

  • 4-6 rămurele de rozmarin proaspăt
  • o lămâie, tăiată în felii
  • 4 fileuri groase de cod (175 gr fiecare)
  • amestec de legume la alegere, pentru garnitură

Pentru sosul de usturoi:

  • 2 căţei de usturoi
  • 1/4 linguriţă şofran
  • sare
  • piper
  • un gălbenuş de ou
  • 200 ml ulei de măsline
  • 2 linguri zeamă de lămâie

Pentru marinată:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • o ceapă tocată fin
  • o lingură rozmarin proaspăt, tocat
  • 2 linguri cimbru proaspăt, tocat

 

Mod de preparare:

Porniţi cuptorul cu circa 10 minute înainte de a vă apuca de gătit. Zdrobiţi usturoiul împreună cu şofranul şi un vîrf de cuţit de sare şi frecaţi până la obţinerea unei paste.

Cu ajutorul unui blender sau al unui mixer amestecaţi pasta de usturoi cu gălbenuşul; după 30 de secunde începeţi să turnaţi ulei de măsline în fir subţire până când obţineţi o maioneză groasă.

Adăugaţi zeama de lămâie, acoperiţi şi puneţi vasul în frigider.

Pentru a prepara marinata, amestecaţi uleiul de măsline, usturoiul, ceapa roşie, rozmarinul şi cimbrul şi lăsaţi-le să se pătrundă circa 10 minute.

Puneţi rămurelele de rozmarin şi feliile de lămâie într-o tavă unsă cu puţin ulei, apoi aşezaţi deasupra fileurile de cod, cu pielea în sus.

Turnaţi deasupra marinata şi lăsaţi totul în frigider 15-20 minute, apoi băgaţi peştele la cuptor unde îl veţi lăsa încă 20 minute.

Scoateţi tava din cuptor, lăsaţi câteva minute să se răcească puţin peştele, apoi serviţi-l cu maioneză şi legume.

Peste prajit cu sos de usturoi

Peste_prajit_cu_sos_de_usturoi

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.