Peste prajit cu taitei dulci si ghimbir
PrinteazaPeste prajit cu taitei dulci si ghimbir din: file de peşte alb,sare, piper negru măcinay, ulei, ceapa verde, ghimbir, usturoi, fasole verde, suc si coaja de lamaie, tăiţei asiatici, ulei de susan, sos de soia dulce.
Ingrediente:
- 500 g file de peşte alb, tăiat în cuburi
- sare şi piper negru măcinat
- 60 g mălai
- ulei pentru prăjit
- 6 cepe verzi, tăiate
- 3 cm rădăcină de ghimbir, curăţată şi rasă
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 200 g fasole verde, tăiată pe jumătate
- sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie mică
- 200 g tăiţei asiatici
- 15 ml ulei de susan
- 30 ml sos de soia dulce
Mod de preparare:
Asezonează cuburile de peşte cu sare si piper, apoi dă-le prin mălai. încălzeşte uleiul într-o tigaie şi prăjeşte peştele până s-a pătruns şi s-a rumenit. Lasă-l deoparte.
Mai pune puţin ulei şi prăjeşte ceapa verde, ghimbirul şi usturoiul, câteva minute. Adaugă fasolea verde şi prăjeşte la foc mare timp de aproximativ 2 minute.
Pune file-urile de peşte în tigaie şi condimentează cu suc şi coajă de lămâie, sare şi piper. Fierbe tăiţeii conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-i bine.
Incălzeşte uleiul de susan într-o tigaie şi prăjeşte-i timp de 1 minut. Adaugă sos de soia dulce şi mai prăjeşte timp de câteva minute. Imparte tăiţeii între 4 boluri şi pune deasupra amestecul de peşte.
Peste prajit cu taitei dulci si ghimbir
Pofta buna!