Peste prajit cu faina

Printeaza

Peste prajit cu faina din: peste, ulei, faina, boia, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 kg de peşte
  • ulei
  • făină
  • boia
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Peste prajit cu faina: Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi in­testine. spală, se sărează şi, dacă este cazul, se porţionează.

Făina se şmestecă cu boiaua de ar­dei şi cu piperul, se trece peştele prin făină şi se prăjeşte în ulei încins.

Se poate acri cu zeamă de lămâie şi se ornea­ză cu verdeaţă tocată mărunt.

In loc de făină se poate folosi mălai.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Ghid de Afumare a Slaninei

din: afumator, lemn de esenta tare, termometru, slanina, sare grunjoasa, boabe de piper, boabe de coriandru, usturoi, cimbru. Echipament necesar: Un afumător Lemn de esență tare (precum stejarul sau fagul) sau rumeguș de lemn (pentru a produce fum) Termometru pentru afumător   Ingrediente: Bucăți de șlanină proaspătă Sare grunjoasa Condimente […]

Cum să faci oțet din vin de casă: Rețeta tradițională

Rețeta tradițională din: vin rosu sau alb, zahar granulat, apa, suc de mere. Oțetul din vin de casă este o tradiție veche, care datează de secole. Procesul de fermentare a vinului în oțet a fost folosit în multe culturi din întreaga lume pentru a conserva alimentele și […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.