Peste prajit cu fulgi de ardei din: peste, suc de rosii, fulgi de ardei, usturoi, lamaie, ulei, sare, piper.Peste prajit cu fulgi de ardei din: peste, suc de rosii, fulgi de ardei, usturoi, lamaie, ulei, sare, piper Ingrediente: un peşte de 1,5 kg 4 linguri suc de roşii o linguriţă fulgi de ardei iute 3-4 […]
Peste prajit cu garnitura de legume
PrinteazaPeste prajit cu garnitura de legume din: peşte, unt, făină de grâu, chimen, sare, ulei de măsline, ceapă roşie, ardei gras roşu, lămâie, ceapă verde, pătrunjel verde, capere, oţet.
- 1 peşte fără cap, de mărimea tigăii
- 2 linguri unt
- făină de grâu
- chimen
- sare
- ulei de măsline
- 1 ceapă roşie
- 1 ardei gras roşu
- 1 lămâie fără coajă
- partea albă de la 1 ceapă verde
- pătrunjel verde
- câteva capere
- foarte puţin oţet
Mod de preparare:
Peştele se curăţă în interior, se spală bine şi se usucă cu un ştergar curat.
Se trece printr-un amestec de făină de grâu cu puţină sare şi chimen. (Pielea peştelui se curăţă, înainte de a fi trecut prin făină, doar dacă nu vă place gustul ei mai crocant).
Se pune peştele la prăjit într-o tigaie mai groasă, în ulei de măsline şi o lingură cu unt, bine încinse.
Cu cât peştele este mai gros focul se va lăsa mai mic, întorcându-se (peştele) de mai multe ori pe fiecare faţă, până ce este bine făcut.
Se pune pe platoul de servire: Se scurge uleiul rămas şi se strecoară.
Tigaia se spală bine. Se pune în ea puţin ulei şi se adaugă un cub de unt.
Când s-a încins puţin, se dă tigaia deoparte, pentru ca untul să nu se înnegrească.
Se taie ceapg roşie, curăţată solzişori şi se amestecă bine cu ardeiul gras, fără seminţe şi cotor, tăiat cât mai mărunt, lămâia fără coajă şi pieliţe, tăiată cubuleţe mici, ceapa verde tăiată, mărunt, câteva cape re şi foiyte puţin oţet.
Se pune tigaia pe foc şi se călesc uşor toate aceste ingrediente.
Se toarnă fierbinţi peste peşte şi se presară cu pătrunjel verde, tocat mărunt.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Peste prajit cu fulgi de ardei
Peste prajit cu salata de untisor
Peste prajit cu salata de untisor din: stavrid, ulei, piper, sare, untisor, rosii, castravete, ulei, lamaie, mustar, zahar. Ingrediente: 450 gr stavrid mărunt ulei pentru prăjit 85 gr făină 1/2 linguriţă piper de Cayenne (opţional) sare piper negru măcinat Pentru salată: 125 gr frunze untişor 125 gr roşii pitice, tăiate în jumătăţi 75 gr castravete, […]
Pofta buna!