Peşte prăjit cu sos de ardei iute
PrinteazaO reteta de peste prajit cu sos de ardei iute din: dorade, ulei de masline extravirgin, faina alba, sare, piper alb, ardei iute, ardei gras rosu, ardei gras verde, usturoi, ulei de masline extravirgin, ceapa, sos de peste, zahar brun, busuioc si frunze de spanac.
- 2 dorade (400 g fiecare)
- 250 ml ulei de măsline extravirgin
- faină albă
- sare
- piper alb
pentru sosul de ardei iute:
- 3-4 ardei iuţi
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
- 4 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă
- 50 ml sos de peste
- 1 lingurita zahar brun
- 1 legatura de busuioc
- frunze de spanac
Mod de preparare:
Curăţă peştii de solzi şi spală-i bine în interior şi pe exterior. Crestează-i cu un cuţit bine ascuţit pe ambele părţi ale coloanei vertebrale, ca să se pătrundă mai rapid. Sărează-i, piperează-i şi trece-î prin faină. Prăjeşte peştii în ulei încins până când pielea devine crocantă.
Pentru sos: curăţă ardeii iuţi de seminţe şi toacă-i. Taie ardeii graşi fâşii şi zdrobeşte usturoiul. Incinge uleiul într-o tigaie şi căleşte 5 minute toate ingredientele pentru sos, cu excepţia busuiocului, pe care îl vei adăuga la sfârşit. Aşază pe platou frunze opărite de spanac, aranjează deasupra peştii prăjiţi şi toarnă sosul.
Peşte prăjit cu sos de ardei iute
Pofta buna!