Peşte prăjit
PrinteazaPeşte prăjit
- peşte
- sare
- lapte
- făină
- ulei
Mod de preparare:
Se curăţă peştele de solzi, se scot intestinele şi se spală sub apă curgătoare (la robinet). Peştele nu trebuie spălat într-un vas cu apă, deaorece stînd în apă pierde din gust. Se zvîntă bine cu o cîrpă curată.
Se sărează apoi imediat şi se lasă 2—3 ore, timp în care absoarbe sarea şi se întăreşte. Se unge apoi cu lapte, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei încins. Dacă uleiul nu este bine încins, peştele fierbe în loc să se prăjească, pierzînd din gust şi din culoare.
După ce peştele s-a prăjit se trage tigaia pe foc mai slab, pentru ca să se pătrundă înăuntru şi să nu se pîrlească pe dinafară. Peştele care nu este bine prăjit se alterează repede.
Pofta bună!