Peste cu praz
PrinteazaPeste cu praz din: praz, peste, bulion, ulei, sare, piper.
- 2 bucati praz
- 4 pesti de marime medie sau 8 mici
- 3 linguri bulion
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prazul se taie rondele şi se pune într-o cratiţă. Se toarnă apă clocotită, se lasă 5 minute, apoi se trece rapid sub un jet de apă rece si se pune la scurs. Opărirea va înlătura sucul lipicios specific prazului. Se pune prazul într-un vas de cuptor şi se toarnă un amestec de bulion, ulei, sare, piper si apă cât să fie un sos care să cuprindă prazul.
Se dă vasul la cuptor pentru 30 de minute, timp în care se curăţă şi se spală oeştele. După 30 de minute, se aşază şi peştele oeste praz şi se continuă coacerea încă 15 minute.
Peste cu praz
Pofta buna!