Peste cu praz si orez
PrinteazaO reteta delicioasa de peste cu praz si orez din: fileuri de pangasius, orez integral, praz, ou, lamaie, ulei de masline, sare si piper.
- 4 fileuri de pangasius, cod, calcan, salau etc.
- 300 g orez integral
- 2 fire de praz
- 1 ou
- 1 lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi orezul ales şi spălat, în 1 litru apă cu puţină sare, timp de 15 minute. Puneţi uleiul într-o tavă de copt, aşezaţi un strat uniform de rondele de praz, săraţi-le, apoi aşezai fileurile de peşte condimentate.
Peste acestea puneţi orezul, nivelaţi-l şi întindeţi deasupra lui oul bătut cu 1 lingură zeamă de lămâie. Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit, timp de 25 – 30 de minute.
Peste cu praz si orez
Pofta buna!