Peste cu praz

Printeaza

O reteta savuroasa de peste cu praz din: peste, praz, cimbru, ceapa, foi de dafin, vin alb, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 peste mai mare, circa 800 g (curatat)
  • 2 fire de praz
  • 4 ramurele de cimbru
  • 1 ceapa
  • 2 foi de dafin
  • 300 ml vin alb sec
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele, spălaţi-l, lăsaţi-l să se scurgă de apă şi ştergeţi-l bine cu şerveţele. Faceţi pe partea dorsală a lui două, trei incizii longitudinale cu adâncimea de 1cm. Condimentaţi peştele cu sare şi piper, puneţi condimente şi în incizii. Puneţi-l într-o tavă unsă cu ulei de măsline.

Curăţaţi prazul, eliminând foile de deasupra, rădăcinile şi 1/3 din partea verde. Tăiaţi-l apoi în rondele cât mai subţiri. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o cât mai mărunt sau radeţi-o. Amestecaţi prazul cu ceapa şi cu cimbrul tocat mărunt. Cu acest amestec umpleţi tăieturile longitudinale şi cu ce rămâne acoperiţi apoi toată suprafaţa peştelui. Adăugaţi foile de dafin şi stropiţi totul cu ulei de măsline.

Puneţi tava în cuptorul încălzit dinainte, la foc iute, timp de 5 minute. După acest timp, reduceţi focul şi turnaţi în tavă vinul. Coaceţi peştele 20 – 25 de minute. Serviţi peştele astfel preparat cu cartofi natur, stropiţi cu vinul rămas în tavă.

Peste cu praz

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. mi-ai dat o idee buna

  2. delicios pestele asta cu praz

  3. si eu tot cu praz fac pestele, imi place mai mult decat cu ceapa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.