Peşte pregătit greceşte
PrinteazaO reteta de peste pregatit greceste din: fileuri de peste, faina, ou, bere, ulei de masline, pesmet, cartofi, usturoi, otet alb, sare, piper si ulei de masline.
- 4 fileuri de peste (fara pielita)
- 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt
- 1 ou
- 125 ml bere
- 80 ml ulei de masline
- 50 g pesmet
pentru sos:
- 2 cartofi mari cruzi, curatati de coaja
- 4 catei de usturoi
- 1 lingura otet alb
- sare
- piper
- 80 ml ulei de masline
Mod de preparare:
Tai fileurile de peşte alb în două (pe lung) şi le zvinţi cu un şerveţel absorbant. Cerni într-un castron făina şi praful de copt şi încorporezi, puţin câte puţin, oul bătut cu berea. Amesteci uşor, până ce s-a absorbit tot lichidul şi obţii un aluat neted.
Incingi uleiul într-o tigaie, dai fileurile de peşte întâi prin aluat şi pe urmă prin pesmet şi le prăjeşti câte două minute pe fiecare parte, până ce se rumenesc frumos. Scoţi peştele din tigaie, îl laşi să se scurgă (pe hârtie absorbantă) şi îl ţii la cald.
Sos: Tai cartofii cubuleţe de circa 1 cm, îi fierbi aproximativ 8 minute, îi scurgi de apă şi îi sfărâmi într-o crăticioară cu furculiţa. Adaugi usturoiul şi oţetul, amesteci bine, sărezi şi piperezi.
Incorporezi uleiul de măsline, amestecând încontinuu, până ce amestecul se îngroaşă şi se înmoaie (circa 5 minute). Sosul astfel preparat îl serveşti cald.
Peşte pregătit greceşte
Pofta buna!