Peste cu sos de prune din: morcov, radacina de telina, radacina de patrunjel, ceapa, unt, zahar, cuiroase, cimbru, boabe de piper, boabe de ienibahar, foaie de dafin, lamaie, otet, supa de peste, crap, pasta de prune, nuci, migdale, turta dulce. Ingrediente: 1 morcov 1 radacina de telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ceapa 2 […]
Peste cu prune uscate
PrinteazaPeste cu prune uscate din: paine, lapte, prune uscate, migdale, oua, nucsoara, albus, unt, crap, lamaie si sare.
- 150 g paine toast alba
- 100 ml lapte
- 100 g prune uscate
- 100 g migdale
- 2 oua
- 1 varf cutit de nucsoara
- 1 albus
- 100 g unt
- 1/2 crap fara solzi (circa 800 g)
- 1/2 lamaie pentru decor
- sare
Mod de preparare:
Tai paine cuburi, o pui intr-un castron si torni laptele peste ea. tai prunele bucati mici, iar migdalele le tai felii.
Adaugi prunele, jumatate din migdale si doua oua in castron si amesteci cu painea. Condimentezi cu sare si scortisoara.
Speli pestele, il usuci si il condimentezi cu sare. Asezi amestecul cu paine intr-o forma rotunda, pui untul taiat bucati si asezi pestele.
Apesi bucata de peste pana se lipeste de maestecul de paine. Introduci forma in cuptorul preincalzit si coci timp de 50 de minute.
Bati albusul cu un varf de cutit de sare. Scoti pestele din cuptor, il ungi cu albusul batut si-l acoperi cu migdalele ramase.
Il dai din nou la cuptor si-l mai lasi 10 minute. Il servesti cu lamaie.
Pofta buna!
poate iti place si:
Peste cu sos de prune
Crap umplut cu prune si vin
Crap umplut cu prune si vin din: crap, prune, ulei, vin alb demisec, sare, piper negru boabe şi măcinat, lămâi, foi de dafin. Ingrediente: un crap de 1-2 kg 500 g prune 30 ml ulei 150 ml vin alb demisec sare piper negru boabe şi măcinat 1-2 lămâi 2- 3 foi dafin Mod de preparare: Se curăţă […]
Pofta buna!
N-am gasit prune uscate!