Peste rasol cu ceapa si cartofi
PrinteazaPeste rasol cu ceapa si cartofi din: peste, morcov, cartofi, ceapa, margarina, otet, dafin, patrunjel, sare, piper.
Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului.
Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași sunt benefici pentru sănătatea inimii și a creierului, contribuind la scăderea nivelului de colesterol, reducerea inflamației și îmbunătățirea funcției cognitive.
Peștele furnizează o varietate de minerale esențiale, cum ar fi iod, fier, zinc, magneziu și fosfor. Aceste minerale sunt importante pentru funcționarea normală a organismului.
Carnea de pește este o bună sursă de vitamine, în special vitamina D și vitamina B12. Vitamina D este importantă pentru sănătatea oaselor și a sistemului imunitar, în timp ce vitamina B12 este esențială pentru funcționarea corespunzătoare a sistemului nervos și a celulelor sanguine.
- 1 kg de peşte
- 1 morcov
- 1 kg cartofi
- 1 ceapă
- 100 g margarina
- oţet
- foi de dafin
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi intestine. Se spală şi, dacă este cazul, se porţionează.
Morcovii şi ceapa se curăţă, se spală, se taie rondele şi se pun la fiert împreună cu foile de dafin, sarea şi piperul, timp de 20 de minute.
Se adaugă peştele şi puţin oţet şi se mai lasă 10 minute la fiert.
Separat, cartofii se curăţă, se spală, se taie sferturi şi se fierb în apă cu sare.
Când sunt gata se scurg, se aşază pe platou şi se stropesc cu margarină. Deasupra se pun peştele şi legumele şi se ornează cu verdeaţă tocată mărunt.
Se mai poate acri cu zeamă de lămâie. Pentru un gust deosebit se poate adăuga, la fiert, un pahar de vin alb, o dată cu peştele.
Pofta buna!