Peste rasol cu legume

Printeaza

Peste rasol cu legume din: peste, morcovi, cartofi, ceapa, fasle, mazare, margarina, vin, dafin, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 kg de orice peşte
  • 5 morcovi
  • 6 cartofi
  • 3 cepe
  • 1 cutie fasole verde
  • 1 cutie de mazăre verde
  • 100 g margarină
  • 1 pahar de vin alb
  • foi de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi in­testine. Se spală, se sărează şi, dacă este cazul, se porţionează.

Morcovii şi ceapa se curăţă, se spală şi se taie rondele; cartofii se curăţă, se spală şi se taie sferturi.

Toate legumele astfel pregătite se pun la fiert în apă cu sare şi, când sunt aproa­pe fierte, se introduce peştele, piperul, foile de dafin şi se continuă fierberea. Spre final, se adaugă vinul.

Peştele şi legumele se scurg, se aşază pe platou. în supa de peşte rămasă se adaugă puţină margarină, fasolea şi mazărea, ca să se încălzească.

Apoi se scurg şi se aşază pe platoul cu peşte.

Deasupra legumelor se pun bucăţele de margarină şi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Se poate adăuga maioneză de post cu ţelină.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.