Peste rasol cu legume
PrinteazaPeste rasol cu legume din: peste, morcovi, cartofi, ceapa, fasle, mazare, margarina, vin, dafin, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg de orice peşte
- 5 morcovi
- 6 cartofi
- 3 cepe
- 1 cutie fasole verde
- 1 cutie de mazăre verde
- 100 g margarină
- 1 pahar de vin alb
- foi de dafin
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi intestine. Se spală, se sărează şi, dacă este cazul, se porţionează.
Morcovii şi ceapa se curăţă, se spală şi se taie rondele; cartofii se curăţă, se spală şi se taie sferturi.
Toate legumele astfel pregătite se pun la fiert în apă cu sare şi, când sunt aproape fierte, se introduce peştele, piperul, foile de dafin şi se continuă fierberea. Spre final, se adaugă vinul.
Peştele şi legumele se scurg, se aşază pe platou. în supa de peşte rămasă se adaugă puţină margarină, fasolea şi mazărea, ca să se încălzească.
Apoi se scurg şi se aşază pe platoul cu peşte.
Deasupra legumelor se pun bucăţele de margarină şi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Se poate adăuga maioneză de post cu ţelină.
Pofta buna!