Peste cu rosii si masline

Printeaza

Peste cu rosii si masline din: peste, lamai, ulei, ceapa rosie, masline, patrunjel verde, sare, piper.

Ingrediente:Peste_cu_rosii_si_masline

  • 700 g peste marunt, zis chilca
  • 2 lamai
  • 4 linguri ulei
  • 3 cepe rosii
  • 100 g masline
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştişorii, tăiaţi-le capetele, spălati-i şi scurgeţi-i de apă în şerveţele.

Din acest moment puteţi proceda în două moduri: ori prăjiţi peştişorii în ulei sau pe grătar şi apoi îi puneţi într-un castron mai mare, ori îi puneţi cruzi, dacă vă place peştele proas­păt crud.

Peste peştişori puneţi următorul amestec făcut separat, în alt castron, ca să-l puteţi amesteca bine: ceapa tăiată în ronde­le, pătrunjelul tocat mărunt, măslinele, uleiul, o lămâie tăiată în felii subţiri şi apoi în sferturi şi zeama de la cealaltă lămâie.

Condi­mentaţi şi amestecaţi ingredientele, apoi turnaţi amestecul peste peştişori.

Peste cu rosii si masline

Peste_cu_rosii_si_masline

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Retete

Supă de pește și fructe de mare

Supă de pește și fructe de mare din: peste alb, langustine, inele de calamar, midii, ceapa, usturoi, rosii, ardei capia, ulei de masline, patrunjel, sofranel, ciresata, rom, migdale, sare, piper.   Ingrediente: 1 peşte alb mediu tăiat în patru 8 langustine sau raci inele de calamar 5 midii 2 cepe 2 căţei de usturoi 4 […]

retete

Pește prăjit marinat

Pește prăjit marinat din: baby hering, masline verzi, baby morcovi, ceapa rosie, piper boabe, sare, ienibahar, foi de dafin, otet, apa, ulei, faina. Ingrediente: 500 g pește (baby hering) 200 g măsline verzi umplute cu anșoa 150 g baby morcovi 2 cepe roșii 1 linguriță piper boabe mozaic sare 5 boabe ienibahar 4 foi de […]

 

retete

Salata de ceapa cu peste si maioneza

Salata de ceapa cu peste si maioneza din: ceapa, ton, maioneza, otet, lamaie, masline. Ingredinte: o ceapa mare o conserva de ton 10 linguri maioneza otet pentru ornat: lamaie masline   Mod de preparare Se taie ceapa solzisori, se amesteca cu sare si se lasa la inmuiat 5 minute. Se stoarce si se amesteca cu […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. O sa icnerc sa vd ce-mi iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.