Rosii umplute cu pasta de peste si verdeata din: rosii, peste, orez, ulei, sare, morcov, verdeata, iaurt. Ingrediente: 3-4 roşii mijlocii 100 g carne de peşte fără oase 1 lingură cu orez fiert 1 linguriţă cu ulei sare 1 morcov ras verdeaţă iaurt Mod de preparare: Spălaţi roşiile, decupaţi codiţele şi scoateţi-le miezul, lăsaţi-le să […]
Peste cu rosii preparate la cuptor
PrinteazaPeste cu rosii preparate la cuptor din: rosii carnoase, ulei de masline, otet aromat, sare, piper, fileuri de peste, suc de lamaie, usturoi.
- 1 kg rosii carnoase
- 7 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet aromat
- sare
- piper
- 4 fileuri de peste cu piele (de exemplu cod) a 180 g
- 4 lingurite suc de lamaie
- 4 catei mari de usturoi (tocati)
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 170° C. Se spală roşiile, se taie jumătăţi şi se aşază într-un castron.
Se amestecă împreună cu 5 linguri de ulei şi oţet, sare şi piper.
Se aşază roşiile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu partea cu tăietura în sus, şi se coc la cuptor cca 50 min., până ce devin uşor crocante la suprafaţă, dar nu-şi pierd toată umiditatea.
Se spală peştele, se şterge, se sărează şi se piperează şi se stropeşte cu suc de lămâie.
Se încing într-o tigaie mare 2 linguri de ulei. Se adaugă usturoi şi se căleşte 1-2 min., amestecând.
Se prăjeşte peştele, începând cu partea cu pielea, 1-2 min. pe fiecare parte.
Se serveşte cu ulei cu usturoi şi roşii.
Peste cu rosii preparate la cuptor
Pofta buna!
poate iti place si:
Peste la cuptor cu sos de rosii si rozmarin
Peste la cuptor cu sos de rosii si rozmarin din: peste, ulei, ceapa, usturoi, rosii, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 peşti mai mari 2 căni ulei 2 cepe mijlocii 1 căţel usturoi 500 g roşii decojite rozmarin sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi şi se spală bine. Se acoperă cu […]
Pofta buna!