Peste cu salam, dovlecel si fasole
PrinteazaPeste cu salam, dovlecel si fasole din: salam chorizo, usturoi, seminţe de fenicul, dovlecel, varză creaţă, fasole albă, ardei, pasta de tomate, ulei de masline, biban de mare, lamaie.
- 60 g salam chorizo, feliat
- 1 căţel de usturoi, curăţat şi tăiat în felii
- 1/2 linguriţă cu seminţe de fenicul, opţional
- 1 dovlecel, curăţat şi tăiat în bastoane scurte
- 50 g varză creaţă, tocată
- 125 g fasole albă fiartă şi scursă
- 5 ardei
- 2 linguriţe cu pastă de tomate, opţional
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1 biban de mare
- felii de lămâie
Mod de preparare:
Incălzeşte o tigaie pe foc şi prăjeşte salamul câteva minute, până îşi lasă grăsimea.
Adaugă usturoiul şi seminţele de fenicul, apoi beţele de dovlecel şi varza. Prăjeşte 5 minute.
Adaugă fasolea, ardeii, pasta de tomate dacă foloseşti, precum şi 1-2 linguri de apă.
Fierbe totul timp de 1 minut, până se absoarbe lichidul. Păstrează totul la cald.
Unge bibanul cu puţin ulei şi asezonează-l bine.
Incălzeşte o tigaie pe foc şi când e fierbinte, pune peştele cu pielea în jos şi prăjeşte-l câteva minute.
Intoarce-l şi prăjeşte-l timp de 1-2 minute. Serveşte peştele cu legumele stropite cu restul de ulei şi felii de lămâie.
Peste cu salam, dovlecel si fasole
Pofta buna!