Peste cu salata de cuscus
PrinteazaPeste cu salata de cuscus din: merluciu, unt, menta, miere, otet, sos de soia, cuscus, ulei, usturoi, rosii, castravete.
- 1 kg merluciu
- 15 g unt
- frunze de mentă, pentru a servi
- 30 g miere
- 60 g oţet de orez
- 15 ml sos de soia
- 15 ml suc de lămâie
- 15 ml suc de portocale
Pentru salata:
- ulei de măsline
- 250 g cuşcuş
- 250 ml supă de legume, fierbinte
- 2 căţei de usturoi
- 15 ml suc de lămâie
- 50 g mentă proaspătă, tăiată mărunt+alte verdeţuri
- 200 g castravete, tăiat mărunt
- 2 roşii, decojite şi tăiate mărunt
Mod de preparare:
Taie peştele în 6 bucăţi. Amestecă ingredientele pentru marinată într-un bol adânc şi pune peştele. Lasă-l timp de 1 oră sau 2.
Când vrei să-l găteşti, încălzeşte un grătar pe aragaz. Unge-l cu ulei când a devenit fierbinte. Coace peştele cu pielea în jos timp de 3-4 minute, întoarce-l şi mai coace-l încă 1 -2 minute sau mai mult, în funcţie de grosime.
Pune sosul rămas de la marinată într-o crăticioară şi fierbe-l neacoperit, până se îngroaşă. Adaugă untul şi omogenizează.
Serveşte sosul pus deasupra bucăţilor de peşte.
După ce peştele e gata, pregăteşte salata, încălzeşte 15 ml ulei de măsline într-o crăticioară, la foc mediu. Adaugă cuş-cuş-ul şi amestecă până devine auriu. Toarnă supa şi dă în fiert. Acoperă şi stinge focul.
Lasă-l la aburi timp de 10 minute, amestecă cu o furculiţă, apoi lasă să se răcească.
Amestecă usturoiul, sucul de lămâie şi 15 ml ulei de măsline şi încorporează compoziţia în cuşcuş. Adaugă menta, castravetele şi roşiile. Asezonează după gust cu sare şi piper negru măcinat.
Serveşte peştele cu salata de cuşcuş, garnisit cu frunze de mentă şi verdeaţă.
Pofta buna!