Peste cu salata de oua
PrinteazaO reteta de peste cu salata de oua din: oua, file de peste, ceapa rosie, ceapa verde, patrunjel, lamaie, ulei, otet, sare si piper.
- 8 oua
- 300 g file de peste (afumat sau marinat)
- 2 cepe rosii
- 2 fire de ceapa verde
- 1 legatura patrunjel
- 1 lamaie
- 2-3 linguri ulei
- otet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi ouăle în apă cu puţin oţet, 15 minute, apoi curăţaţi- le de coajă şi tăiaţi-le în feliuţe. Curăţaţi peştele de pieliţa de la exterior şi de eventuale oscioare, apoi tăiaţi-l în cubulefe. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi julienne ceapa roşie, presăraţi-o cu sare, frecaţi-o bine, apoi stoarceţi-o de zeama pe care o lasă.
Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi cât mai mărunt ceapa verde şi pătrunjelul. Puneţi într-un castron bucăţile de peşte, feliile de ou, ceapa roşie şi cea verde, pătrunjelul tocat, zeamă de lămâie, ulei, oţet, sare şi piper după gust.
Amestecaţi cu grijă pentru a nu mărunţi prea mult ouăle şi serviţi preparatul la temperatura camerei.
Peste cu salata de oua
Pofta buna!