Peste sarat cu scordolea de cartofi

Printeaza

Peste sarat cu scordolea de cartofi

Ingrediente:Peste sarat cu scordolea de cartofi

  • 1 kg peşte

Scordolea :

  • 3 cartofi
  • 1 căpăpnă usturoi
  • 4-5 nuci
  • 150-200 g ulei
  • puţin otet
  • sare

Mod de preparare:

Punem din ajun peştele sărat (somn sau alt peşte mare) în apă. A doua zi tăiem bucăţi potrivite şi le fierbem 15 minute în apă clocotită.

Pregătim scordoleaua : punem cartofi mari să fiarbă în coaja lor. îi curăţăm şi îi dăm calzi prin presă. Pisăm usturoiul într-o piuliţă de lemn, amestecăm cu car­tofii şi nucile pisate şi turnăm încetul cu încetul uleiul, zeamă de peşte şi puţin oţet. Potrivim sarea.

Aşezăm bucăţile de peşte într-o far­furie şi turnăm peste ele scordoleaua, care poate fi călduţă sau rece, după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.