Peste sarat cu scordolea de cartofi
PrinteazaPeste sarat cu scordolea de cartofi
- 1 kg peşte
Scordolea :
- 3 cartofi
- 1 căpăpnă usturoi
- 4-5 nuci
- 150-200 g ulei
- puţin otet
- sare
Mod de preparare:
Punem din ajun peştele sărat (somn sau alt peşte mare) în apă. A doua zi tăiem bucăţi potrivite şi le fierbem 15 minute în apă clocotită.
Pregătim scordoleaua : punem cartofi mari să fiarbă în coaja lor. îi curăţăm şi îi dăm calzi prin presă. Pisăm usturoiul într-o piuliţă de lemn, amestecăm cu cartofii şi nucile pisate şi turnăm încetul cu încetul uleiul, zeamă de peşte şi puţin oţet. Potrivim sarea.
Aşezăm bucăţile de peşte într-o farfurie şi turnăm peste ele scordoleaua, care poate fi călduţă sau rece, după gust.
Pofta buna!