Peste la sare

Printeaza

Peste la sare

Ingrediente:

  • peste (de carne alba)
  • 2 kg sare mare
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Peste la sare: Se curata pestele si se taie capul, se spala foarte bine dupa care se usuca foarte bine pina este total svintat.

Se foloseste un vas de yena de marimea cantitatii de peste (2-3 pesti, 1-1,5 kg) de preferinta dreptunghiular si innalt de o palma.

Se incinge cuptorul la 200-220 de grade, se pune sare (grosime de un deget) pe fundul vasului de iena, deasupra se pune pestele si apoi se acopera pestele cu sare pina la limita vasului.

Se lasa in cuptor (45-60 min)pina cind sarea de deasupra se pietrifica.

Dupa aceea se scoate, se sparge sarea cu un ciocanel si se scoate pestele pe farfurie in asa fel incat sa aiba cit mai putina sare.

Se serveste cu cartofi natur (cu margarina), patrunjel si usturoi tocat marunt presarat din abundenta peste tot.

Se serveste cu mujdei sau cu lamiie.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.