Peste si creveti cu praf de curry
PrinteazaPeste si creveti cu praf de curry din: peste, creveti, morcovi, dovlecel, unt, smantana, praf de curry, faina, sare.
- 1 kg de peşte fără oase tăiat cuburi
- 250 g creveţi decorticaţi
- 2 morcovi
- 1 dovlecel mijlociu
- 1 lingură cu unt
- 1 lingură cu smântână
- 1 lingură cu praf de curry
- 1 lingură cu făină
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi morcovii şi tăiaţi-i felii subţiri. Tăiaţi dovlecelul în felii fără să-l curăţaţi. Aşezaţi legumele într-o sită de inox pe care o ţineţi pe gura unei oale cu apă clocotindă. După 10 min răstumaţi-le în castron, acoperiţi cu un capac.
Controlaţi cuburile de peşte să nu aibă oase, treceţi-le prin faină, săraţi şi piperaţi. Aşezaţi-le în 2-3 tranşe într-o cratiţă cu o lingură de unt. Rumeniţi peştele 2- 4 min. Adăugaţi creveţii decorticaţi. Pudraţi amestecul cu praful de curry.
Continuaţi să rumeniţi la foc potrivit acest amestec. Păstraţi la cald într-o farfurie adâncă, după ce aţi scos din unt amestecul de peşte şi creveţi.
Vărsaţi smântână în cratiţă, amestecaţi şi ţineţi 3 min la foc viu. Puneţi în sos legumele înmuiate pe vapori de apă.
Adăugaţi bucăţile de peşte şi creveţii, mai ţineţi cratiţa pe foc 2 min. Mişcaţi cratiţa ca să amestecaţi ingredientele.
Serviţi preparatul cald, trecut pe farfurii, lângă felii de pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!