Peste si creveti cu praf de curry

Printeaza

Peste si creveti cu praf de curry din: peste, creveti, morcovi, dovlecel, unt, smantana, praf de curry, faina, sare.

Ingrediente:Peste si creveti cu praf de curry

  • 1 kg de peşte fără oase tăiat cuburi
  • 250 g creveţi decorticaţi
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel mijlociu
  • 1 lingură cu unt
  • 1 lingură cu smântână
  • 1 lingură cu praf de curry
  • 1 lingură cu făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi morcovii şi tăiaţi-i felii subţiri. Tăiaţi dovlecelul în felii fără să-l curăţaţi. Aşezaţi legumele într-o sită de inox pe care o ţineţi pe gura unei oale cu apă clocotindă. După 10 min răstumaţi-le în castron, acoperiţi cu un capac.

Controlaţi cuburile de peşte să nu aibă oase, treceţi-le prin faină, săraţi şi piperaţi. Aşezaţi-le în 2-3 tranşe într-o cratiţă cu o lingură de unt. Rumeniţi peştele 2- 4 min. Adăugaţi creveţii decorticaţi. Pudraţi amestecul cu praful de curry.

Continuaţi să rumeniţi la foc potrivit acest amestec. Păstraţi la cald într-o farfurie adâncă, după ce aţi scos din unt amestecul de peşte şi creveţi.

Vărsaţi smântână în cratiţă, amestecaţi şi ţineţi 3 min la foc viu. Puneţi în sos legumele înmuiate pe vapori de apă.

Adăugaţi bucăţile de peşte şi creveţii, mai ţineţi cratiţa pe foc 2 min. Mişcaţi cratiţa ca să amestecaţi ingredientele.

Serviţi preparatul cald, trecut pe farfurii, lângă felii de pâine proaspătă şi vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.