Peşte şi vinete cu sos de roşii
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de peste si vinete cu sos de rosii din: file de peste sabie, mozzarella de bivolita, rosi, vinete, oua, faina, usturoi, busuioc, oregano, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 800 g file de peşte-sabie
- 400 g mozzarella de bivoliţă
- 500 g roşi
- 2 vinete lungi
- 3 ouă
- 60 g făină
- 3 căţei de usturoi
- 1 legătură de busuioc
- 2 rămurele de oregano proaspăt
- 220 g ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi fileurile de peşte-sabie pătrăţele de 7 cm. Feliaţi mozzarella şi puneţi câte o bucată pe jumătate dintre feliile de peşte, iar deasupra câte o frunză de busuioc, apoi acoperiţi-le cu feliile de peşte rămas. Băgaţi-le la frigider.
Spălaţi roşiile, scoateţi-le seminţele şi tăiaţi-le bucăţele. într-o crăticioară, încingeţi 70 g ulei extravirgin de măsline şi rumeniţi un căţel de usturoi curăţat şi zdrobit. Adăugaţi roşiile şi cinci, şase frunze de busuioc. Căliţi la foc potrivit 10 minute, săraţi şi apoi treceţi totul prin sită. Daţi sosul deoparte.
Curăţaţi şi spălaţi vinetele, scoateţi-le eventual seminţele şi tăiaţi-le bucăţele. Rumeniţi-le într-o tigaie în care aţi călit un căţel de usturoi curăţat, spălat şi zdrobit, amestecând des să nu se lipească. Săraţi-le şi puneţi-le deoparte.
Intr-o tigaie, încingeţi 130 g ulei şi mai căliţi un căţel de usturoi curăţat şi zdrobit. într-o farfurie adâncă bateţi ouăle cu furculiţa. Daţi bucăţile de peşte prin făină, treceţi-le prin ou şi pră- jiţi-le în tigaie. Scoateţi-le cu o spumieră şi aşezaţi-le pe hârtie absorbantă de bucătărie, ca să se scurgă bine grăsimea.
Puneţi pe fundul farfuriilor câteva linguri de sos de roşii, în centru aşezaţi dreptunghiurile de peşte, iar împrejurul lor cubuleţele de vinete. Ornaţi cu frunze de oregano proaspăt şi serviţi.
Peşte şi vinete cu sos de roşii
Poftă bună!