Peste cu sos de avocado
PrinteazaPeste cu sos de avocado din: peste, avocado, rosie, patrunjel, lamaie, condimente, ulei, sare, piper, sos tabasco.
Carnea de pește este bogată în proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru creșterea și repararea țesuturilor din organism. Proteinele din pește conțin toți aminoacizii esențiali de care are nevoie corpul uman.
Acești acizi grași sunt considerați benefici pentru sănătatea inimii și creierului. Peștele gras, cum ar fi somonul, tonul, sardinele și macroul, este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, inclusiv EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic). Acești acizi grași pot ajuta la reducerea inflamației, la îmbunătățirea funcției cognitive și la menținerea sănătății sistemului cardiovascular.
- 2 fileuri de peşte (cod, chefal)
- 1 avocado bine copt
- 1 roşie
- 1 legătură pătrunjel
- 1 lămâie
- condimente pentru peste
- sare
- piper
- sos Tabasco
- 1 lingură ulei de măsline
- ulei pentru prăjit
- 2 linguri făină
Mod de preparare:
Speli fileurile, le usuci între şervete şi le cureti cu atentie de eventualele oase.
Le tai în bucăti mai mici, le presari cu condimente Şi le treci prin făină, apoi le prăjeşti în ulei şi le scoţi pe şervete de bucătărie.
Tai avocado în jumătate, scoti miezul cu o linguriţă şi î1 zdrobeşti cu furculiţa.
Mixezi în blender miezul de avocado, câteva picături de sos Tabasco, uleiul de măsline, zeamă de la 1/2 lămâie, pătrunjelul spălat şi scurs, sare şi piper după gust.
Aşezi pe farfurii peştele stropit cu sos, rondele de roşii presărate cu puţină sare şi felii de lămâie.
Peste cu sos de avocado
Pofta buna!