Tagine de Pește cu Legume : Aromele Mediteraneene într-o Rețetă Exotică și Nutritivă din: coriandru, patrunjel, usturoi, chimen, paprika, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, peste, rosii, ceapa. Tagine-ul de pește cu legume este o rețetă vibrantă, îmbibată cu aromele bogate ale bucătăriei mediteraneene. Acest fel de mâncare combină fructele de mare sau […]
Peşte în sos de ciuperci
PrinteazaPeşte în sos de ciuperci din: file de peste, ciuperci, ceapa, faina, vin, mustar, zeama de lamaie, supa de legume, ulei si sare.
Ingrediente:
- 600 g file de peste
- 2 cutii cu ciuperci
- 2 cepe
- 2 linguri cu faina
- 1/2 pahar cu vin
- 2 lingurite cu mustar
- 1 lingurita cu zeama de lamaie
- 1/2 cana cu supa de legume
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Condimentează fileurile de peşte cu sare şi aşază-le într-o tavă. Stropeşte-le cu puţin ulei şi apă şi lasă-le la cuptor până se pătrund bine, aproximativ 30 de minute. Intre timp, căleşte ceapa tăiată julien, dar nu foarte mult.
Adaugă ciupercile scurse. Stropeşte cu apă şi lasă pe foc să se înăbuşe bine.
Adaugă făina şi muştarul şi amestecă energic. Toarnă treptat supa de legume, zeama de lămâie şi vinul.
Potriveşte gustul de sare şi lasă pe foc să mai dea în câteva clocote. Aşază fileurile de peşte pe un platou şi toarnă deasupra sosul de ciuperci.
Peşte în sos de ciuperci
Pofta buna!
Sosul de Pește: De la Origini Antice la Deliciile Culinare din Întreaga Lume
Sosul de Pește: De la Origini Antice la Deliciile Culinare din Întreaga Lume. Sosul de pește, un condiment venerat și esențial în multe bucătării din Asia de Sud-Est, își are originile într-o istorie profundă și diversă, împletind tradițiile culinare ale multor culturi. De la primele sale mențiuni în antichitate până la rolul său contemporan în […]