Tocatura de peste la cuptor din: peste, ceapa, portocala, coriandru, sare, piper, ceapa, sofran, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peşte (crap de preferat) 1 ceapă mare 2 linguri coajă rasă de portocală 2 legături coriandru verde sare piper Sosul: 500 g ceapă tăiată mărunt 1 vârf linguriţă şofran 1 pahar ulei de măsline piper […]
Peste cu sos la cuptor
PrinteazaPeste cu sos la cuptor din: cod, pasta de rosii, boia, coaja de lamaie, ulei de masline, ceapa rosie, patrunjel, usturoi, morcovi, chimen, piper, rosii in suc, zahar.
- 1 kg cod, taiat bucati
- 2 linguri pasta de rosii
- 1 lingura boia
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa rosie, tocata
- 20 g patrunjel proaspat, tocat
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 3 morcovi mici, razuiti
- 1 lingurita chimen
- 1/2 lingurita piper
- 400 g rosii in suc
- un praf de zahar
Mod de preparare:
Unge peştele cu pasta de roşii şi presară boiaua şi lămâie. Lasă la marinat 30 minute.
Incinge cuptorul la semnul 5/190°C. Intr-un vas neaderent încinge uleiul şi rumeneşte ceapa, pătrunjelul, usturoiul şi morcovii 10 minute.
Adaugă condimentele în ultimul minut. Adaugă roşiile şi zahărul. Toarnă peste peşte şi dă la cuotor 15-20 min.
Serveşte pesărat cu pătrunjel proaspăt tocat.
Peste cu sos la cuptor
Pofta buna!
Peste copt in cuptor
Peste copt in cuptor din: peste, rosii, cimbru, ulei, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 peşte mare 3 roşii bine coapte cimbru 1 ceaşcă mare cu ulei 1 pahar mic cu vin sare piper măcinat Mod de preparare: Curăţaţi peştele de solzi şi aripioare, goliţi şi spălaţi în apă rece. Săraţi pe dinăuntru şi pe […]
Pofta buna!