Peşte cu sos curry

Printeaza

Peşte cu sos curry din: trunchiuri de peste, amidon, smantana, pudra de curry, ceapa rosie, gulii, lamaie, menta, ardei iute, sare, piper, orez si cartofi.

 

Ingrediente:

  • 800 g trunchiuri de peste
  • o lingura cu amidon alimentar
  • 200 ml smantana
  • o lingura cu pudra de curry
  • doua cepe rosii
  • doua gulii
  • o lamaie
  • o lingura cu menta tocata
  • un ardei iute mic
  • sare
  • piper
  • orez
  • cartofi

 

Mod de preparare:

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală şi se taie felii.

Trunchiurile de peşte se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se ung cu ulei.

Se presară sare, piper şi puţin curry, se aşază pe o tavă, se stropesc cu suc de lămâie, se toarnă puţină apă şi se introduc în cuptorul încins pentru 20 de minute.

Ceapa şi ardeiul iute se călesc 5 minute, se toarnă smântână, se adaugă pudra de curry rămasă, puţin piper şi se fierbe 5 minute.

Amidonul se dizolvă cu puţin suc de lămâie şi două linguri cu apă, se toarnă peste smântână şi se amestecă.

Se ţine pe foc până se îngroaşă sosul, se toarnă într-un bol şi se amestecă bine cu menta tocată.

Guliile se spală, se taie felii, se prăjesc în ulei şi se scot pe un platou.

Se aşază bucăţile de peşte, se toarnă deasupra sosul şi se servesc imediat. Se pot servi cu orez fiert, cartofi natur sau piure de cartofi.

 

Peşte cu sos curry

Peste_cu_sos_curry

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.