Peste in sos de ienupar

Printeaza

Peste in sos de ienupar din: fileuri de peste, ulei de masline, lamaie, boabe de ienupar, cimbru, faina, smantana, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 2 fileuri de peste slab
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita boabe de ienupar
  • cateva fire de cimbru
  • 1 lingurita faina
  • 2-3 linguri smantana
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Condimentaţi fileurile de peşte şi puneţi-le într-un vas ter-morezistent uns cu ulei. Stropiţi cu ulei şi fileurile şi puneţi vasul la cuptor, la foc potrivit.

Rumeniţi într-o tigaie uscată făina şi adăugaţi smântână şi 100ml apă. Amestecaţi încontinuu, pentru a nu se forma cocoloaşe şi ţineţi vasul la foc mic.

Puneţi în sos boabele de ienupăr, cimbrul tocat şi condimentaţi cu sare şi piper. Lăsaţi sosul să fiarbă 3-5 minute, apoi opriţi focul şi adăugaţi sucul stors de lămâie.

Amestecati si turnati sosul peste fileurile de peste. Tineti tava la cuptor pana cand fileurile sunt bine facute.

Peste in sos de ienupar

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.