Peste cu sos de lamaie
PrinteazaPeste cu sos de lamaie din: peste, smantana, unt, ulei, lamai, ceapa, vin, patrunjel, piper.
- 4 bucăţi de peşte alb
- 2 ceşti cu smântână
- 1 lingură cu unt
- 3 lămâi
- 3 linguri cu ulei
- 4 cepe
- 1 ceaşcă cu vin alb
- pătrunjel verde
- piper
Mod de preparare:
Curăţă cepele şi taie-le julien. încinge uleiul şi untul într-o tigaie, pune ceapa şi căleşte-o. Adaugă sucul de la ceie trei lămâi şi ia tigaia de pe foc.
Spală bucăţile de peşte, curăţă-le şi pune-le într-o tava de cuptor împreună cu ceapa călită.
Potriveşte gustul de sare şi piper, adaugă vinul alb şi dă la cuptor pentru o jumătate de oră, la foc potrivit, între timp, toacă mărunt pătrunjelul verde şi amestecă-l cu toată cantitatea de smântână.
Adaugă-l peste peşte şi mai dă la cuptor 5-10 minute.
Pofta buna!