Peste in sos mediteraneean
PrinteazaO reteta delicioasa de peste in sos mediteraneean din: peste, rosii coapte, usturoi, ardei gras, vin alb, faina, oregano, patrunjel, sare, piper si ulei.
- 1 kg peste cu carne alba (pastrav, salau, stiuca, cega)
- 1 kg rosii coapte
- 3-4 catei de usturoi
- 1 ardei gras rosu
- 300 ml vin alb
- 3 linguri cu faina
- oregano
- patrunjel
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Opăreşte şi decojeşte roşiile, apoi taie-le cuburi. Curăţă şi taie mărunt usturoiul. Taie peştele în bucăţi potrivite, trece-le prin făină şi scutură-le bine, pentru a înlătura excesul de făină.
Incinge ulei într-o tigaie, adaugă usturoiul tăiat şi căleşte-l puţin. Rumeneşte bucăţile de peşte pe ambele părţi şi stinge cu vinul alb. Adaugă roşiile deja pregătite, oregano din belşug, sare şi piper proaspăt măcinat. Lasă să fiarbă pe aragaz (ori în cuptor) 15-20 de minute, până se pătrunde peştele.
Presară pătrunjel verde tocat şi serveşte-l alături de garnitură de cartofi natur şi un pahar cu vin alb.
Peste in sos mediteraneean
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sos mediteranean pentru peste
- sos mediteranean
A facut cineva reteta asta?