Peste cu sos de muştar

Printeaza

Peste cu sos de muştar din: humus, fileuri de peste, ardei, rosii, zahar, mustar, otet, lamaie, marar, ulei, sare, piper, dafin, piper, sos de chili.

Ingrediente:

  • 3 cutii de humus
  • 8 fileuri de peşte
  • un ardei gras
  • două roşii
  • zahăr tos
  • muştar boabe
  • oţet
  • o lămâie
  • o legătură de mărar
  • ulei de măsline
  • sare, piper
  • o frunză de dafin
  • 8 boabe de piper
  • sos de chili

 

Preparare Peste cu sos de muştar:

Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă în cubuleţe. Roşiile se opăresc timp de câteva secunde, se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt.

Se pun peste ardeiul tocat împreună cu două linguri de muştar, trei linguri de oţet şi o lingură de zahăr tos. Se adaugă trei linguri de ulei, sare şi piper. Se amestecă până când se topeşte zahărul şi se pasează totul cu un mixer.

Fileurile de peşte se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se ung cu sosul pasat. Se aşază într-o tavă cu puţină apă, ulei, frunza de dafin, boabele de piper şi feliile de lămâie.

Se introduce tava în cuptor şi se ţine timp de 20-30 de minute la foc mediu. Se scot fileurile din tavă şi se servesc fierbinţi, alături de pasta de humus, amestecată cu suc de lămâie şi mărar tocat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Genial mi-a iesit sosul de mustar. Si merge foarte bine cu peste.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.