Peşte cu sos picant

Printeaza

O reteta delicioasa de peste cu sos picant din: peste, ulei, faina, rosii, usturoi, sos de tomate, vin alb, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Peşte cu sos picant

  • un kg de peşte
  • 125 g ulei
  • 75 g făină
  • 500 g roşii
  • 25 g usturoi
  • 30 g sos de tomate
  • 100 ml de vin alb
  • o legătură de pătrunjel
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Peştele, se spală, se porţionează şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru pisat. Se trec apoi bucăţile de peşte prin făină şi se prăjesc în ulei. în uleiul rămas se căleşte făina fără a se rumeni.

Se adaugă apoi mujdeiul de usturoi, apoi se stinge cu bulion amestecat cu apă şi se mai fierbe aproximativ 10 minute. Se pun apoi bucăţile de peşte într-o tavă, se aşază pe fiecare bucată câte o jumătate de roşie, se adaugă vinul şi se dă tava la cuptor pentru a se gratina peştele. Se serveşte cu pătrunjel tocat fin.

Peşte cu sos picant

Peşte cu sos picant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.