Peşte cu sos picant
PrinteazaO reteta delicioasa de peste cu sos picant din: peste, ulei, faina, rosii, usturoi, sos de tomate, vin alb, patrunjel, sare si piper.
- un kg de peşte
- 125 g ulei
- 75 g făină
- 500 g roşii
- 25 g usturoi
- 30 g sos de tomate
- 100 ml de vin alb
- o legătură de pătrunjel
- piper
- sare
Mod de preparare:
Peştele, se spală, se porţionează şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru pisat. Se trec apoi bucăţile de peşte prin făină şi se prăjesc în ulei. în uleiul rămas se căleşte făina fără a se rumeni.
Se adaugă apoi mujdeiul de usturoi, apoi se stinge cu bulion amestecat cu apă şi se mai fierbe aproximativ 10 minute. Se pun apoi bucăţile de peşte într-o tavă, se aşază pe fiecare bucată câte o jumătate de roşie, se adaugă vinul şi se dă tava la cuptor pentru a se gratina peştele. Se serveşte cu pătrunjel tocat fin.
Peşte cu sos picant
Pofta buna!